Even met je bodem en ondergrond collega’s sparren over hoe het gaat, op afstand netwerken met elkaar en dan ook nog een interessant onderwerp voorgeschoteld krijgen? BodemBreed Forum heeft het 2e digitale koffiemoment op donderdag 17 juni 2021 samen met TTE georganiseerd. Met presentaties over de energietransitie en drukte in de ondergrond. We keken terug op de TTE ‘visies op de ondergrond’ die TTE jaren geleden heeft gemaakt. Destijds stond bodemverontreiniging centraal in de visies, vandaag de dag heeft dit plaats gemaakt voor energie, klimaat en circulair.  Dit is te lezen in de recent verschenen ‘Visie op de Ondergrond Waadhoeke’. Integraal denken deden we altijd al en dat is nu nog relevanter met de komst van de Omgevingswet!

Verder is de Complexiteitskaart Ondergrond van TTE gepresenteerd. Deze online tool geeft met behulp van openbare data inzicht in de drukte en complexiteit van de ondergrond. Tot slot heeft onze afstudeerder Axel zijn onderzoek laten zien. Axels motto: niet uitzoeken tot óp de bodem, maar tot ín de bodem!

Meer dan 70 geïnteresseerde deelnemers stelden actief vragen en waren enthousiast over de presentaties. Niet gelukt om aan te schuiven? Onderstaand kun je de opname van het koffiemoment terugkijken en de presentaties downloaden.

Downloads

Mochten er nog meer vragen ontstaan over dit thema of wat TTE verder kan betekenen? Laat het even weten!
Contactpersoon bij TTE is Arthur van de Velde 0570-66 58 70. Of stuur een e-mail naar BodemBreed Forum. Wij brengen je dan in contact met TTE!

Wil je ook een online koffiemoment organiseren? Neem contact op met BodemBreed Forum!